Zoo

09/10/2022 — 23/04/2023

U kan nog tot 19 maart de tentoonstelling ZOO van Agnes De Man bezoeken in de huidige formatie, in samenwerking met kunstenaar Michelle Naismith en fotograaf Jo Voets. Daarna voegen zich namelijk nieuwe kunstenaars toe.

Verder bent u tussen 20 januari en 10 maart 2023 welkom om samen met uw kind een dier te creëren. Uw creatie wordt dan toegevoegd aan de expositie van 19 maart 2023, waarover later meer informatie volgt.

Op die manier schept Agnes De Man voor zichzelf en voor anderen, de kans om op een constructieve en ludieke manier stil te staan bij de dierenwereld.

 

Tijdens de stille periode van de eerste lockdown trok Agnes De Man zich terug in haar atelier en schilderde er portretten van mensen uit haar entourage met hun huisdier.

In de sfeer van fabels, boetseerde ze ook dieren met materialen zoals stof, papier maché, hout en allerlei recuperatie materialen. 

Dit werk, die in elkeen het kind wakker maakt, is ondertussen uitgemond in een vrolijke en frisse participatieve tentoonstelling, geestig en ludiek waar dieren centraal staan.

Dit artistiek werk van Agnes De Man kan een aanzet zijn om andere kunstenaars van verschillende horizon en leeftijd te inspireren. Iedereen is daarom welkom om individueel of in collectieve workshops te komen werken rond dit thema. Volgende lente, tijdens een finissage, kan u de werken van de kunstenaarsassociatie komen ontdekken.